19 augustus 2015

Camerabeveiliging

Interesse in camerabeveiliging?

Camerasystemen voor bedrijven en particulieren zijn nog nooit zo binnen handbereik geweest als nu. De technologische vooruitgang op het gebied van camerabeveiliging zorgt ervoor dat het stukken goedkoper is geworden om een camerasysteem aan te schaffen. Daar komt bij dat decamerabeveiliging

meeste systemen zó gebruiksvriendelijk zijn geworden, dat u nu vanaf uw mobiel of laptop kunt zien wat er zich allemaal afspeelt in en om uw huis of bedrijfspand. Of u nu op uw werk achter uw bureau zit of op vakantie bent, nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om even een kijkje te nemen hoe alles erbij staat.

Cameratoezicht op de werkvloer of in winkels

Steeds meer bedrijven richten zich met het beschermen van hun goederen op camerabeveiliging. Wat zegt de overheid hier over:

“Cameratoezicht op de werkvloer of in winkels mag alleen als dat echt nodig is. Bijvoorbeeld voor bescherming tegen diefstal of beschadiging. Dat betekent dat er meestal camera’s bij de ingang, bij de schappen en de kassa en in het magazijn aanwezig zijn. De winkeleigenaar of de werkgever moet duidelijk aangeven dat er een videocamera hangt. Is dat niet kenbaar gemaakt, dan is hij strafbaar. Als er veel gestolen wordt, mag iemand wel gebruikmaken van cameratoezicht dat niet gemeld is. Dit mag alleen als het ondanks allerlei inspanningen niet lukt om een eind te maken aan de diefstal.” Bron: rijksoverheid.nl

Cameratoezicht in en rond een woning

Het is niet verboden om een woning te beveiligen met cameratoezicht. Wordt er bijvoorbeeld alleen maar gekeken naar de beelden en wordt er niets opgenomen, dan is dat geen probleem. Mochten er wel beelden worden opgenomen, dan hoeft dit ook geen probleem te zijn, mits deze beelden niet gedeeld worden.

Wel moet u oppassen op het moment dat u de openbare ruimtes gaat filmen. Tevens is het niet de bedoeling dat u in de gaten houdt of de buurman zijn planten wel genoeg water geeft. Op deze momenten overtreedt u enkele privacyregels.

Soorten camerasystemen

Er zijn verschillende soorten camerasystemen op de markt. Camerasystemen met op afstand bestuurbare camera’s die 360 graden kunnen draaien vallen in de hoogste prijsklasse. Daarnaast zijn er nog de volgende onderscheidingen:Xyclop-recorder-en-camera

  • Camera’s voor alleen binnen.
  • Camera’s voor binnen en buiten.
  • Camera’s die onder water kunnen.
  • Vandaal bestendige camera’s.
  • Camera’s met HD kwaliteit.
  • Camera’s met een standaardresolutie.
  • IP- camera’s.
  • Camera’s met microfoon voor geluidopname.

Wij hebben inmiddels verschillende bedrijven, maar ook particulieren voorzien van een camerasysteem dat in samenspraak met de wensen van de klant naar tevredenheid is geïnstalleerd.

Vraag ons eens naar de opties. Zo kunnen we samen met u gaan kijken wat voor een systeem en welke camera’s het beste passen bij de situatie.